Intro

Wie de blogs van de orang-oetan verzorgers las, weet dat we met smart zaten te wachten op een succesvolle paring. Inmiddels kan de vlag uit, want supermoeder Sandy is zwanger! Maar de hamvraag luidt: Wie is de vader?

Lees meer

Volgens verwachting mogen we in juni een orang-oetan verwelkomen. Wat misschien wel nog spannender is, is de vraag wie de vader is. Apenheul heeft namelijk twee wangplaatmannen: Amos en Kevin. Amos heeft na het overlijden van Karl zijn plaats als wangplaatman ingenomen. Met zijn leeftijd van 13 jaar is Amos de jonge Casanova van Apenheul. Hij heeft twee kinderen verwekt.

Fokprogramma

In 2013 is Kevin in het kader van het Borneo orang-oetan fokprogramma naar Apenheul gekomen als tweede wangplaatman. Kevin heeft zich nog niet eerder succesvol voortgeplant. En juist omdat Kevin nog geen kinderen heeft, is hij van groot belang voor het fokprogramma. Vers bloed is namelijk goed voor de genetische variatie. Met 31 jaar en zijn zachte karakter is Kevin een echte lieve lobbes.

Wie van de 2?

Sandy heeft gepaard met beide mannen. Daarom proberen we na de geboorte zo snel mogelijk vast te stellen wie de vader is. Dan weten we wie de race naar het vaderschap gewonnen heeft: jonge hunk Amos of goeierd Kevin.