Intro

De lente is pas echt begonnen als de doodshoofdapen los zijn gelaten. Dit weekend is het eindelijk zover: Na een lange winter mogen ze weer los in hun bos. Altijd bijzonder, want dit is de grootste groep doodshoofdaapjes wereldwijd in een dierentuin.

Lees meer

We hebben door het weer langer dan normaal moeten wachten met het loslaten van de doodshoofdaapjes. Inmiddels zijn de temperaturen ’s nachts milder geworden en is de wind gaan liggen.

Het weer is nu dan ook goed genoeg om een groot deel van de groep doodshoofdaapjes los te kunnen laten. Het kan de komende dagen wel zo zijn dat de aapjes zich nog wat minder goed laten zien dan normaal.

Opwarmertjes

Voor de aapjes die ’s nachts niet naar binnen willen of durven (bijvoorbeeld omdat ze lager in rang staan) worden bovendien de nodige voorzieningen getroffen. Eén van de binnenverblijven wordt voor deze dieren open gezet en buiten staan warmtehuisjes waar ze lekker kunnen schuilen en opwarmen.

Smullen

Zodra de apen los zijn in hun bos, rennen ze alle kanten op om op onderzoek uit te gaan. Geen oog voor de omstanders, maar voornamelijk op zoek naar de lekkernijen die in het bos te vinden zijn. Insectjes, zaadjes, knopjes, larven… alles wordt verslonden door de aapjes.

Nieuw

De doodshoofdaapjes zullen even moeten wennen aan hun nieuwe gebied. Dit is afgelopen winter aangepast en heeft een nieuwe entree gekregen. Ook in andere delen van het park is hard gewerkt. Het orang-oetan gebied is vernieuwd. Met speelplekken, nieuwe uitkijkjes, een loungeplek in de zon, een nieuw horecapunt en presentaties van de dierverzorgers.

Openingstijden

Apenheul is in 2013 van 25 maart t/m 27 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is het park open tot 18.00 uur. In onze webwinkel krijg je altijd korting op entreekaarten!