Intro

06-04-2013 - update van dit bericht: het weer valt op dit moment dermate mee dat een deel van de doodshoofdaapjes zondag gelukkig weer naar buiten mag!

Lees meer

Oorspronkelijk bericht: de grote groep doodshoofdaapjes is in ieder geval een deel van het komende weekend niet buiten te zien. De lage temperaturen en stevige wind van afgelopen en komende dagen kunnen mogelijk voor gezondheidsproblemen zorgen. Uit voorzorg halen we de dieren daarom naar binnen.

Lente in zicht

Vorige week waren de weersvoorspellingen gunstig. Reden voor ons om een deel van de grote groep doodshoofdaapjes los te laten. Helaas is het op dit moment in de nachten nog steeds onder het vriespunt en met de aanhoudende wind is dit te koud voor deze aapjes. Om gezondheidsproblemen te voorkomen hebben we besloten de doodshoofdaapjes weer naar binnen te halen.

En de andere apen

Veel van de ander apensoorten in Apenheul zijn het hele weekend gewoon zichtbaar. De orang-oetans, gorilla’s en bonobo’s zijn altijd te zien. Als ze niet buiten zijn, kan je ze in hun binnenverblijf bewonderen. Uiteraard doen we ons uiterste best om zoveel mogelijk loslopende apen te laten zien.