Intro
De gorillaverzorgers in Apenheul zijn in de ochtend van 10 januari blij verrast als ze een pasgeboren baby bij ervaren gorillamoeder Mandji ontdekken. Het is een meisje van ongeveer 3 pond, waarmee ze iets aan de kleine kant is. Het meisje lijkt wel gezond. Ze ligt veilig in moeders armen en lijkt goed te drinken.
Lees meer
Een naam heeft ze van de verzorgers nog niet gekregen, dat volgt nog. In het apenpark zijn nog vier gorilla's zwanger. Een unicum! Deze kleine spruit is alweer Jambo's zesde kind. In oktober 2007, bijna een jaar na Jambo's komst naar Apenheul, werd zijn eerste kind geboren, zoontje Mapasa.
Lees meer
Mapasa is inmiddels een speelse kleuter en heeft er nu dus een zusje bij.  
Gorilla's zijn dan wel de grootste apen, hun baby's zijn juist nogal klein. Tussen drie en vier pond is het normale gewicht van een pasgeborene, terwijl een volwassen vrouwtje wel 100 kg zwaar kan worden. Vandaar dat bevallingen bij gorilla's in de regel snel en makkelijk zijn.
Lees meer
In de natuur houdt de moeder geen kraamrust en trekt ze meteen weer met haar groep verder door het regenwoud. Mandji kreeg haar baby gewoon te midden van de groep en zit niet apart. De dierverzorgers waren op het moment van de bevalling niet aanwezig. 
Als Apenheul op 30 maart de poorten opent en de bezoekers weer bij de apen op bezoek gaan, is er waarschijnlijk zelfs al een tweede gorillababy geboren!