Intro

Op zaterdag 12 maart werd alweer gorillababy nummer drie van dit jaar geboren. Eerder dan verwacht, want moeder Lobo was begin april uitgerekend. Het kleintje is nog erg klein. Moeder en kind krijgen daarom de nodige rust om aan te sterken. De eerste twee gorillababy's hebben inmiddels een naam gekregen. De dochter van Mandji is Iriki genoemd. Gyasi's dochter heeft de naam Tayari gekregen.

Eerste gorillababy vernoemd

De baby van gorilla Mandji, die op 10 januari geboren werd, is Iriki genoemd. Erik Mager, de broer van de oprichter van Apenheul, Wim Mager, en zelf jarenlang in Apenheul werkzaam geweest als educator, vormgever en betrokken bij diverse natuurbehoudsprojecten, heeft de baby mogen vernoemen. Erik's Franse voornaam 'Érique' wordt in Franstalig Afrika vaak snel verbasterd tot 'iriki'. Het klinkt vrolijk. De gorillaverzorgers waren meteen enthousiast. Zij kozen de naam uit een lijstje met namen die Erik bedacht heeft.

Lees meer

Ook de naam van de tweede gorillababy werd afgelopen week bekend gemaakt. Deze bedachten de dierverzorgers zelf. Die naam was snel gevonden. De dochter van Gyasi keek vanaf de eerste dag al heel alert om zich heen. Lekker wakker en bijdehand. Haar naam, Tayari, betekent dan ook 'bijdehandje' in het Swahili.

Namenwedstrijd

Voor de derde baby, het negende kind van Lobo en de tweede samen met Jambo, hebben we in samenwerking met De Telegraaf een namenwedstrijd uitgeschreven. De wedstrijd is inmiddels gesloten. Er zijn maar liefst 2100 inzendingen binnen gekomen.