Intro

Exclusief voor seizoenkaarthouders houden we op woensdag 9 oktober om 14.00 uur speciale rondleidingen. Ontmoet de mensen achter Apenheul en ontdek wat zij voor ons park betekenen.

Lees meer

Wat houdt het werk van dierentuindirecteur in? Hoe wordt het besluit genomen om een dier naar Apenheul te verhuizen? En wat doet een curator in Apenheul? Je kunt kiezen uit drie rondleidingen: Algemeen directeur, Zoölogisch directeur en Hoofd dierverzorging.

Rondleiding Algemeen directeur

Het is een droombaan van velen: directeur van een dierentuin worden. Het is Coen de Ruiter gelukt. Hij is algemeen directeur van Apenheul. Maar wat houdt deze baan precies in? Hoe geef je leiding aan een dierenpark met een ideële gedachte? Coen vertelt alles over zijn werk in Apenheul tijdens zijn rondleiding.

Rondleiding Zoölogisch directeur

Apenheul werkt samen met dierentuinen over de hele wereld. Zo is orang-oetan Kevin is onlangs naar Apenheul verhuisd vanuit de Berlijnse dierentuin. En met de dierentuin van Singapore werken we aan een fokprogramma voor de neusapen. Frank Rietkerk geeft je een kijkje in zijn werk als zoölogisch directeur van Apenheul.

Rondleiding Hoofd dierverzorging

Het welzijn en de gezondheid van de dieren in Apenheul staat voorop. Daarom hebben we veel gespecialiseerde dierverzorgers in dienst. Aan het hoofd staat Warner Jens, de curator van Apenheul. Hij beheert niet het geld, maar de dierencollectie van Apenheul: zo’n 35 apensoorten en ruim 400 apen. Warner vertelt je hier meer over tijdens zijn rondleiding.

Aanmelden

Wil je één van deze rondleidingen bijwonen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. De rondleidingen starten op woensdag 9 oktober om 14.00 uur bij de entree van Apenheul (links van de tassenuitgifte) en duren  1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis en alleen mogelijk voor seizoenkaarthouders. Er is plek voor 18 deelnemers per rondleiding en vol=vol.

De inschrijving is gesloten.