Intro

Exclusief voor seizoenkaarthouders houden we op woensdag 18 september om 14.00 uur speciale rondleidingen. Ontmoet de mensen achter Apenheul en ontdek wat zij voor ons park betekenen.

Lees meer

Hoe houden we ons park zo mooi en natuurlijk? Wat voor techniek komt er kijken bij het huisvesten van apen? En wist je dat we onze kennis ook actief delen buiten Apenheul? Je kunt kiezen uit drie rondleidingen: Technische Dienst, Groenbeheer en Kennis & Onderzoek.

Rondleiding Technische Dienst

Voor het huisvesten van apen moet je ook veel technische kennis in huis hebben. Zo zijn orang-oetans meesters in het losdraaien van schroeven, slopen gorilla’s iets met het grootste gemak en komen doodshoofdaapjes met hun kleine  handjes overal bij. En wist je dat we per jaar ruim 100.000 m3 (grond)water besparen door ons recirculatie-systeem?

Rondleiding Groenbeheer

Apetrots zijn we op ons prachtige park. In Apenheul loop je midden in de natuur en vind je een grote diversiteit aan bloemen, planten, struiken en bomen. Onze groenbeheerder kan je alles vertellen over het aanleggen en onderhouden van zo’n prachtige tuin. En misschien doe je wel ideeën op voor je eigen tuin...

Rondleiding Kennis & Onderzoek

Onze medewerkers Kennis & Onderzoek voorziet jou als bezoeker van meer informatie over de dieren. Dat doet hij door het plaatsen van informatieborden, het organiseren van gidsen-activiteiten, het (laten) uitvoeren van onderzoek, het houden van lezingen, het (helpen) ontwikkelen van voederpresentaties en nog veel meer… Maar daarover vertelt hij je alles tijdens de rondleiding.

Aanmelden

De rondleidingen starten op woensdag 18 september om 14.00 uur bij de entree van Apenheul (links van de tassenuitgifte). Deelname is gratis en alleen mogelijk voor seizoenkaarthouders. Er is plek voor 18 deelnemers per rondleiding. Wees er dus snel bij, want vol=vol.

De aanmelding is gesloten.