Intro

“Ga dansen voor de apen!” Met deze leuze roepen Apenheul en Wensink Dancemasters iedereen op om mee te doen aan een heuse Zumbathon. Dat is een soort marathon gebaseerd op het populaire Zumba-dansen.

Lees meer

Op zaterdag 17 september wordt deze Zumbathon gehouden voor het goede doel, de mensapen. De sportieve avond begint om 19.30 uur; de zaal is al om 19.00 uur open. Toegang is voor toeschouwers en dansers slechts 5 euro. De avond zal ongeveer tot 21.30/22.00 uur duren.

Ape Campaign

De hele opbrengst is bestemd voor de zogenaamde ‘Ape Campaign’, een campagne van Europese dierentuinen om de benarde situatie van de mensapen, zoals gorilla’s en orang oetans, onder de aandacht te brengen. Met de opbrengst van de campagne zullen meerdere projecten in Azië en Afrika worden ondersteund en kan een substantiële bijdrage worden geleverd aan het voortbestaan van onze nauwste verwanten.

Iedereen is welkom

Het is natuurlijk ontzettend leuk wanneer er veel mensen komen meedoen: Zumba is echt niet moeilijk, maar vooral heel erg leuk! Iedereen kan op z’n eigen niveau meedoen. Alleen kijken en iedereen aanmoedigen mag natuurlijk ook, zodat het bedrag wat tot nu toe door Apenheul is binnengehaald nog flink kan worden verhoogd! De Zumbathon vindt plaats aan de Musschenbroekstraat 19 te Apeldoorn. Opgeven hoeft niet.