Intro

Na 7,5 jaar zal Apenheul-directeur Coen de Ruiter per 1 januari Apenheul verlaten. Hij laat het park kerngezond en springlevend achter. “Ik ben heel trots op wat we met zijn allen bereikt hebben en het doet best een beetje pijn om weg te gaan bij deze prachtige organisatie.”

Modernisering

“We hebben de afgelopen jaren grote stappen vooruit gezet,” zegt Coen de Ruiter. In de tijd van De Ruiter heeft ons park een modernisering van educatie en beleving ondergaan. Natuurbehoud heeft een meer zichtbare plek gekregen in het park. Commercieel is de organisatie gemoderniseerd in het horeca-aanbod en de opzet van banqueting voor de zakelijke markt. Ook hebben we een Apeldoorn-campagne opgezet om Apeldoorners meer te betrekken bij het park.

Leukste uitje

Alle veranderingen hebben effect gehad. De afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen enorm gegroeid. De Ruiter: “In mijn loopbaan kies ik graag voor bedrijven die commercie gebruiken om een ideaal te verwezenlijken.” Veel mensen hebben kennis kunnen maken met de missie van Apenheul en liefde en bewondering voor de natuur gekregen. 

Lees meer

Dankzij de hoge bezoekersaantallen zijn we ook financieel in uitstekende conditie. De waardering voor Apenheul is hoog, wat des te meer bleek toen we in 2016 werden gekozen tot Leukste uitje van Nederland.

Vertrek

“Ik ben 7,5 jaar lang elke dag met veel plezier naar Apenheul gegaan. En dat doe ik nog steeds,” zegt De Ruiter. “Toch is het goed dat ik ga. Apenheul is gegroeid in professionaliteit en daar hoort weer ander leiderschap bij. Ook is een frisse blik zeer waardevol. En voor mijzelf is het goed weer eens helemaal uit mijn comfortzone te gaan. Daar heb ik zin in, maar ik ga mijn collega’s, de vrijwilligers en de dieren in Apenheul wel missen!”

Coen de Ruiter zal per 1 februari in dienst treden bij een ander bedrijf. De vacature Algemeen directeur van Stichting Apenheul wordt op 12 november gepubliceerd.