Intro

Bedrieglijk schattig zijn ze, de twee springtamarins op het Apenboompad. Van alle soorten die je daar kunt spotten zijn ze zowat de kleinsten, maar ze maken er toch echt de dienst uit. Zelfs de zeker drie keer zo grote rode brulapen hebben weinig in te brengen tegen deze brutale apen...

 

Brutale apen

Als bezoeker ben je ze vast zelf een keer tegengekomen: de zwarte springtamarins Mojito en Hjo. De broers zijn allebei in 2009 in Apenheul geboren. Sindsdien zitten ze vaak naast, of zelfs midden op het pad en zetten daar een behoorlijk grote mond op. Oók tegen de passerende bezoekers. Deze mannen laten zich door niets en niemand iets vertellen.

In de hoek

Vooral wanneer het etenstijd is, hebben de mannen het hoogste woord. Hun schrille fluittonen zijn bijna niet te missen. Zelfs de veel grotere rode brulapen laten zich met gemak door deze jongens in de hoek zetten. Het is erg grappig om te zien dat die kleine apen gewoon de baas spelen over al hun buren, ongeacht hoe groot die zijn. Ook brutale apen hebben de halve wereld!