Intro

Op zaterdag 2 maart vindt er in natuurgebied ’t Hul in het Weteringse Broek een ‘Boomplantdag voor de apen in Apenheul’ plaats. Help mee, samen met medewerkers van Apenheul en Natuurmonumenten!

Staken

Het wordt een gezellige werkdag in de natuur. Samen werken we aan de aanleg van een ‘griend’ (een cultuurteelt op vochtige grond). Tussen 10.00 en 15.00 uur worden 2.500 wilgenstaken geplant. Deze dienen over enkele jaren als voedsel voor de apen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze dag op www.natuurmonumenten.nl. Gereedschap is aanwezig en voor alle deelnemers is er koffie en soep tussen de middag. Natuurmonumenten is organisator van deze dag, in samenwerking met Apenheul en de gemeente Apeldoorn.

Apen-snoeihout

Met de aanleg van de griend in ’t Hul is de samenwerking met Apenheul een feit. Wij zorgen voor onderhoud en het snoeien. En daar is het ons ook om te doen. Apenheulse medewerkers rijden jaarlijks vele kilometers in de wijde omgeving van het dierenpark, langs vaste adressen om snoeihout op te halen.

Lees meer

 

Vele apensoorten eten de bast van de takken. Reken maar dat er grote hoeveelheden doorheen gaan! Het zelf beheren van een griend heeft meerdere voordelen: we zijn verzekerd van goede kwaliteit takken, zonder enige vorm van bestrijdingsmiddelen of andere chemicaliën, en we verspillen veel minder tijd en brandstof.

Weteringse Broek

Het Weteringse Broek is een aantrekkelijk natuurgebied dichtbij de stad, met wandel- en fietspaden. Op verschillende plaatsen zijn bankjes te vinden en enkele horecagelegenheden. Met dit natuurgebied zijn er nu belangrijke verbindingen ontstaan waar de natuur wel bij vaart.