Intro

Hoera, er is een zeldzame blauwoogmaki geboren! Moeder New Hope beviel in maart van een gezonde zoon, Reny. Dat is bijzonder nieuws, want blauwoogmaki’s zijn ontzettend zeldzaam. In het wild worden ze met uitsterven bedreigd en in Europese dierentuinen leven er minder dan 30. Reny verblijft de komende tijd nog achter de schermen. Daar wordt het voorlopig door onze dierverzorgers grootgebracht, omdat moeder New Hope helaas niet in staat is om haar kind zelf te voeden.

Niet-alledaagse opvoeding

De blauwoogmaki lag in een stuit en werd daarom met een keizersnede gehaald. Helaas lukte het na verschillende pogingen niet om Reny terug te geven aan zijn moeder. Daarom zullen dierverzorgers de eerste fase van de opvoeding voor hun rekening nemen. Zij geven Reny de fles. Dit is een uitzonderlijke situatie, die in principe niet onze voorkeur heeft. Maar bij een soort die zo ontzettend zeldzaam is in dierentuinen, maakt elk jong een verschil.

Ambassadeurs

We zien de apen in het park als ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild. Met veel soorten gaat het namelijk niet goed. Dat is ook het geval bij blauwoogmaki’s, die met uitsterven worden bedreigd. 

Lees meer

Apenheul speelt een actieve rol bij de bescherming van de blauwoogmaki’s in het wild. Ze komen alleen nog voor op het Afrikaanse eiland Madagaskar, waar we helpen om hun leefgebied te beschermen. Daarnaast is Apenheul onderdeel van het internationale fokprogramma voor blauwoogmaki’s, om de soort in dierentuinen te behouden. 

Openingsactie

Hoewel onze jonge aanwinst nog niet zichtbaar is, kan je wel genieten van de andere blauwoogmaki’s in Apenheul. Bovendien hebben we van 14 april t/m 6 mei een speciale actie. Koop je je kaartje online, dan betaal je slechts € 15,- (zowel volwassen als kinderen). Kinderen krijgen bovendien een gratis spotpakket cadeau (bij aankoop van een kinderkaartje). Deze rugzak met inhoud maakt het apen spotten nóg leuker!