Intro

Vanaf 2012 zijn de heerlijke biologische frites van McCain te verkrijgen in Apenheul. Met de overstap naar biologische frites benadrukken Apenheul en McCain de ambitie zich in te zetten voor natuurbehoud en duurzaamheid.

(H)eerlijk

De biofrites worden inmiddels verkocht bij bijna alle horeca van Apenheul. Met deze (h)eerlijke frites wordt het met recht een echt ‘lekker’ dagje uit.

Goed en van eigen bodem

Apenheul werkt al enige jaren succesvol samen met fritesleverancier McCain. De mogelijkheid vanuit McCain en de wens vanuit Apenheul om over te schakelen naar een biologisch frites lag dan ook perfect in de lijn der verwachting voor een langdurige samenwerking.

De laatste jaren gaat men steeds bewuster om met voeding en wordt beter gelet op wat men eet. Apenheul besteedt dan ook veel aandacht aan het uitbreiden van het assortiment biologische producten in haar horeca.

Lees meer

Duurzaam ondernemen staat namelijk hoog in het vaandel bij het Apeldoornse dierenpark. En dat duurzame producten niet van ‘ver’ hoeven te komen, bewijst Mc Cain door het gebruik van het aardappelras Sarpo Mira, verbouwd in Middenmeer en dus van eigen bodem. Bijkomend voordeel is dat de frites worden voorgebakken in een biologische zonnebloemolie.

Op bezoek bij de boer

Een aantal medewerkers van Apenheul is samen met McCain op bezoek gegaan bij één van de biologische boeren in Nederland. Een bijzondere ervaring van pieper tot friet.