Intro

Vorig jaar werd Apenheul verrast door een babyboom bij de gorilla’s, met vijf baby’s in één jaar. Dit jaar lijkt het in het hele park raak te zijn. In één week zijn er maar liefst zes baby’s geboren. Berberaap Lina werd binnen vier dagen zelfs moeder én oma.

Lees meer

Ringstaartmaki Tumbo trapte de babyboom af en beviel vorige week, op 9 mei, van een tweeling. Helaas overleed één van de baby’s al snel. Twee dagen later werd er een roodbuikmaki geboren en daar kwam het eerste doodshoofdaapje van dit jaar bij. Berberaap Lina kreeg op 12 mei een kleintje. En haar volwassen dochter Noura is vandaag, op 15 mei, bevallen.

Meer baby’s verwacht

Met de geboorte van het doodshoofdaapje is de geboortegolf bij deze nieuwsgierige apen van start gegaan. Doodshoofdapen kennen een geboorteseizoen, waarbij alle baby’s binnen enkele weken geboren worden. Dit jaar verwachten we zo’n 20 tot 25 baby’s. Een gezellige drukte!

Kraamvisite tussen de apen

Wie op kraambezoek wil komen is van harte welkom. De kersverse moeders lopen met hun pasgeboren baby’s allemaal los tussen de bezoekers van Apenheul. Ze zijn dus al direct van dichtbij te bewonderen.