Intro

Welke apen duiken na sluiting meteen hun nest in? En welke houden wel van een avond (uurtje)? Op zaterdag 2 juli, tussen 18.30 en 23.00 uur, maak je het mee. Op deze bijzondere zomeravond staan verschillende apen-experts klaar om je te begeleiden langs diverse apensoorten.

Lees meer

De verzorgers van de mensapen vertellen je graag over hun bijzondere ervaringen met deze dieren. De Zwitserse onderzoeker Martin Amrein vertelt over zijn onderzoek bij de orang oetans van Apenheul. En met ‘Apemanager’ Patrick van Veen ontdek je welke aap in jou schuilt.

Ape Campaign

De Europese dierentuinen, verenigd in EAZA, zijn een campagne voor de charismatische mensapen gestart: de Ape Campaign. Ook wij zetten ons met hart en ziel in de voor bescherming van de bijzondere en indrukwekkende mensapen. Vandaar ook dat de schijnwerpers tijdens de avondopenstelling op 2 juli niet letterlijk, maar wel figuurlijk op de mensapen gericht zijn.

Kosten en aanmelden

De kosten voor het avondprogramma in Apenheul op 2 juli zijn € 15,- p.p.. Seizoenkaarthouders van Apenheul betalen slechts € 10,- p.p.. De opbrengst van deze avond komt volledig ten goede aan de Ape Campaign.

Aanmelden kan tot 30 juni via de e-mail naar avondopapenheul@gmail.com, onder vermelding van ‘avond 2 juli’. Meld in je e-mail het aantal personen waarmee je Apenheul zaterdagavond 2 juli bezoekt en de leeftijd van eventueel deelnemende kinderen.