Intro

We hebben een award gewonnen met de komst van de neusapen! Op 18 april heeft Tjerk ter Meulen, hoofdverzorger van de neusapen, de ZooSite Award ‘leukste aanwinst’ in ontvangst mogen nemen.

Lees meer

Duizenden dierentuinliefhebbers kozen voor onze neusapen als leukste aanwinst van alle EAZA dierentuinen in de Benelux.

Leukste aanwinst

In 2011 arriveerden drie mannelijke neusapen vanuit Singapore. Neusapen komen alleen voor op Borneo en zijn slechts in enkele Aziatische dierentuinen te zien. We zijn dan ook apetrots dat deze wonderlijke dieren nu ook in ons park te zien zijn.

Het is een unieke gelegenheid deze spectaculaire soort van dichtbij te bekijken. Het opvallende uiterlijk van de mannen Julau, Bena en Bagik – met hun grote neuzen en dikke buiken - spreekt zeker tot je verbeelding.

Vier keer genomineerd

Dit jaar was Apenheul genomineerd voor maar liefst vier ZooSite Awards! In de categorie ‘Leukste aanwinst’ hebben we gewonnen, maar we maakten kans op meer prijzen. ZooSite nomineerde Apenheul als ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’.

In de categorie ‘Leukste geboorte’ waren we derde met het recordaantal gorillababy’s dat in 2011 werd geboren. En je zou het niet verwachten, maar we maakten zelfs kans op de 'Bijzondere Redactieprijs voor een Uitbreiding met Leeuwen' (B.R.U.L.) Award, met de operatie die leeuwenstaartmakaak Billy in 2007 onderging aan zijn ogen.