Intro

Apenheul is weer geopend voor publiek. Afgelopen winter hebben we twee nieuwe apensoorten mogen ontvangen. En om te vieren dat we door het Nederlandse publiek zijn verkozen tot Leukste uitje van Nederland, starten we ons seizoen met een grote openingsactie.

Openingsactie

We openen ons seizoen met een grote openingsactie, om te vieren dat we het Leukste uitje van Nederland zijn! Van 15 april t/m 15 mei mogen kinderen (3 t/m 12 jaar) voor slechts € 10,- ons park in! Dus ook in de meivakantie. De voordelige kinderkaartjes zijn zowel bij onze kassa als online te koop. Wie zijn kaartjes in onze webwinkel koopt, krijgt ook korting voor volwassenen. Tot wel € 5,50 korting!

De aap met vier ogen

Er is veel nieuws te ontdekken in Apenheul dit seizoen. Al vanaf de opening kunnen bezoekers genieten van een gracieuze, nieuwe apensoort: de roodkruinmangabey. Het is een opvallende verschijning. Door zijn spierwitte oogleden, die afsteken bij zijn zwarte gezicht, wordt hij ook wel ‘de aap met vier ogen’ genoemd. We hebben drie vrouwen en één man ontvangen en hopen dat het groepje zich op den duur uit zal breiden met jongen.

Meer uitbreiding

Onder andere bij de orang-oetans, ringstaartmaki’s, Javaanse langoeren en kapucijnapen zijn de afgelopen maanden al wel apenbaby’s te geboren. En onlangs werd bij de Hanuman langoeren ook een kleintje geboren. Het is voor het eerst dat deze soort, die in 2014 naar Apenheul kwam, voor nageslacht heeft gezorgd in het dierenpark. Alle baby’s zijn al direct te zien voor publiek.

Wordt verwacht

Binnenkort zal nog een nieuwe soort te zien zijn in ons park: de kroonmaki. We hebben al een vrouwtje ontvangen, die in afwachting van een man nog even achter de schermen zit. Als het koppel gevormd is zullen ook deze apen los gaan lopen tussen de bezoekers van Apenheul.