Intro

De koffieoogst van ons 'koffieproject' is afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Tot nu tot schonken we deze ecologische koffie aan onze bezoekers, maar door de groei zijn we nu ook op zoek naar partners om de koffie te gaan schenken.

Lees meer

Het project gooit ook hoge ogen in Peru: de lokale organisatie Ucumari kreeg vorige week een prestigieuze eervolle vermelding van het Peruaanse Ministerie voor Natuur en Milieu. Het project wordt gezien als een voorbeeld hoe natuurbescherming positief kan zijn voor de economische ontwikkeling.

(H)eerlijke koffie

Als je in Apenheul een kopje koffie bestelt, dan drink je hoogwaardige, ecologische koffie uit de nevelwouden van Peru. Deze koffie is afkomstig uit ons koffieproject: een samenwerking van Apenheul, de Rabofoundation en lokale koffieboeren. Door de ontwikkeling van deze duurzame, economische activiteiten worden de nevelwouden hoog in het Andesgebergte beschermd.

Verdubbeld

De productie van de oude koffieplanten bleef al jaren zo tussen de 1.000 en 2.000 kilo steken. Net genoeg voor het gebruik voor onze bezoekers en het personeel van Apenheul. Gelukkig bleven de boeren gemotiveerd en vertrouwen houden in onze steun. In 2010 was er al een lichte stijging en die zette afgelopen jaar flink door. Dit jaar zal er zeker 7.000 kilo koffie richting Europa komen. Genoeg voor zo’n anderhalf miljoen kopjes koffie!