Intro

Vanaf 1 april gaat Apenheul weer open, maar inwoners van Apeldoorn krijgen al eerder de gelegenheid om ons dierenpark te bezoeken. En tegen een voordelig tarief! Op zaterdag 29 maart mogen zij voor slechts € 7,50 naar Apenheul!

Lees meer

Het supervoordelige Apeldoorn-tarief geldt alleen op zaterdag 29 maart 2014 voor wie aan kan tonen dat hij/zij in Apeldoorn woonachtig is (bijvoorbeeld door middel van het rijbewijs of een afschrift) en een kaartje koopt aan de kassa van Apenheul.

Het park is op deze dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De actie geldt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 3 jaar (kinderen t/m 2 jaar zijn gratis) en is niet geldig in combinatie met andere acties.

Nieuw in 2014

Deze winter is er veel gebeurd in Apenheul. Bonobo Hortense heeft een baby gekregen. Ook kroonsifaka Holly heeft een kleintje gekregen en is samen met haar baby misschien wel te zien tijdens de Apeldoorndag.

Orang-oetan ‘koning’ Amos heeft zich verder ontwikkeld tot echte wangplatenman en de nieuwe man, Kevin, heeft kennis mogen maken met zijn soortgenoten in Apenheul.

De grote volière, waar eerder nog Zuid-Amerikaanse vogels rondvlogen, is aangepast voor de komst van een nieuwe apensoort: hanuman langoeren! Deze prachtige apen zullen nog dit voorjaar naar Apenheul verhuizen.

Jambo’s wereld

Niet alleen bij de dieren is het één en ander gebeurd deze winter. Ook in het park zelf hebben we hard gewerkt.

Het gebied rond het gorilla-eiland is helemaal vernieuwd. Ga op reis in Jambo’s Wereld en leer onze stoere zilverrug en zijn groep (nog) beter kennen. Voor jong en oud valt er van alles te doen en te beleven.

Weet jij bijvoorbeeld hoe een gorilla ruikt? Ben jij net zo stoer en sterk als Jambo? We helpen je de gorilla’s te vinden op het grootste en groenste gorilla-eiland van de wereld. Wie durft kan met Jambo op de foto. En knok met ons mee voor de gorilla’s in het wild!