Intro

In Apenheul is een wereldrecord gevestigd. Voor de vijfde keer in 2011 is er een gorillababy geboren. En dat is een unicum voor dierentuinen wereldwijd. Nog nooit zijn er in één gorillagroep zoveel baby's geboren in hetzelfde jaar.

Lees meer

Het gorillavrouwtje Kisiwa (14 jaar) heeft de gorillababyboom compleet gemaakt. Zondag 3 juli ontdekten de gorillaverzorgers een baby in haar armen. Ze beschermt de baby goed en laat het kleintje daardoor nog niet zo goed zien. We weten ook nog niet wat het geslacht is van de pasgeboren baby.

Mooie baby

Wat de gorillaverzorgers meteen opviel was dat Kisiwa een prachtige baby heeft gekregen met lange, zwarte haren. Zodra het geslacht van de baby bekend is, zullen zij een mooie naam voor het kleintje bedenken.

Babyboom

In het afgelopen half jaar gingen vier gorilla’s Kisiwa voor. Het ervaren gorillavrouwtje Mandji beet in januari het spits af toen zij beviel van een dochter. Gevolgd door Gyasi en Lobo, die beide ook een dochtertje kregen.

Lees meer

Een week eerder dan Kisiwa, op 26 juni, is Nemsi bevallen. Ook van haar baby weten we nog niet wat het geslacht is. De gorillaverzorgers zullen de komende tijd twee gorillanamen gaan bedenken voor de pasgeboren baby’s.

Mis de voederpresentatie niet!

Kisiwa en haar pasgeboren baby mogen al direct met de andere gorillamoeders en hun baby’s mee naar buiten. Er bestaat een grote kans je ze allemaal ziet tijdens de voederpresentatie bij de gorilla's. Deze kun je dagelijks bezoeken om 12:00, 13:45 en 15:30 uur. Kom jij ook op kraamvisite?