Intro

Op dinsdag 9 september gaf gorillaverzorgster Martine samen met een aantal leerlingen het startsein voor een bijzondere actie. Na de overhandiging van het eerste symbolische mobieltje gaan meer dan 4.000 leerlingen van openbare basisscholen in Apeldoorn oude mobieltjes inzamelen.

Mbeli Bai

In het kader van onze actie ‘Knok voor gorilla’s’ gaat de gehele opbrengst naar het Mbeli Bai project. Op 30 september wordt tijdens een speciale gorillavoedering  het eindbedrag bekend gemaakt door John Berends, de burgemeester van Apeldoorn.

Inleveren en hergebruiken

Op onze ‘knok voor gorilla’s’ pagina lees je meer over waarom het zo belangrijk is dat mobieltjes ingeleverd en dus hergebruikt kunnen worden. Per mobieltje krijgt Apenheul ook nog eens een bedrag, dat in zijn geheel naar Mbeli Bai gaat. Daarom hebben wij samen met Leerplein 055, de koepel van openbare basisscholen in Apeldoorn, deze inzamelactie opgestart. Tot en met 24 september staan op alle openbare basisscholen in Apeldoorn speciale inzamelboxen.

Win dagje Apenverzorger!

Niet alleen de gorilla’s profiteren van de actie. Om het nóg interessanter  te maken om een mobieltje in te leveren, geven wij een uniek dagje Apenverzorger weg. Om kans te maken moet het mobieltje worden voorzien van een sticker of label met naam en emailadres of telefoonnummer. Uit alle mobieltjes trekt Apenheul een winnaar van het dagje apenverzorger. Echt iedereen wordt beter van deze actie!