Home Het park Eten en spelen

Eten & drinken

In Apenheul kun je eenvoudig contactloos betalen met je pinpas, mobiele telefoon of Apenheulgeld* (te koop in onze webshop of bij de entree).
In het park zijn drie horecapunten waar ook toiletvoorzieningen aanwezig zijn. 

De Apegaap
Begin je dagje Apenheul goed met een kop vers gezette koffie! Natuurlijk serveren we er allerlei lekkers bij, zoals een appelflap, (mini) donut, chocolate cookie, Luikse wafel of saucijzenbroodje. Voor lunch ben je hier ook aan het juiste adres. Wat dacht je van een biologisch tarwebroodje gezond of een pizzabroodje? Of sluit jouw bezoek aan ons park hier af met een heerlijk glas wijn of bier. Geniet vanaf dit nieuwe terras van het uitzicht op de speeltuin, op het eiland van de witschouderkapucijnapen en de zwarte brulapen.
Bij dit horecapunt kun je zowel pinnen als contant betalen.

De Wildebras
Dit grote restaurant ligt middenin Apenheul. Het is deels overdekt én heeft een groot en overzichtelijk terras. Je kunt hier genieten van o.a. een biologisch tarwebroodje gezond of carpaccio of friet met een snack. Voor kinderen serveren we kindermenu’s met een verrassing. Natuurlijk hebben we ook wat lekkers voor bij de koffie. Uitgegeten? Naast het terras kunnen kinderen zelf de aap uithangen in de speeltuin of het huis van NAAAP.
Bij dit horecapunt kun je alleen pinnen.

De Waaghals
Iets lekkers voor bij de koffie, zoals een Luikse wafel of (mini) donut, of een heerlijk verkoelend softijsje met dip? Dan ben je bij restaurant De Waaghals op de juiste plek! Ook kun je hier genieten van een heerlijk glas wijn of bier. Naast dit terras vind je een spannende speeltuin met een metershoge gorillaglijbaan.
Bij dit horecapunt kun je alleen pinnen.

Heb je een allergie of andere dieetwensen? Meld je dan bij bovenstaande restaurants voor de mogelijkheden.

Geniet middenin de natuur van een drankje, vers broodje of een frietje.

Spelen

Slinger jij net zo soepel als een slingeraap? Ben je net zo sterk als een gorilla? En kan je net zo goed klimmen als een berberaap? Langs de route in Apenheul vind je leuke én spannende speeltoestellen waar je zelf de aap kan uithangen!

Het huis van NAAAP
Ontdek bij restaurant De Wildebras het huis van NAAAP, waar je spelenderwijs alles leert en ontdekt over apen. Hiernaast ligt ook nog een leuke speeltuin.

Grote speeltuinen
Bij horecapunt De Waaghals vind je de spannendste speeltuin van Apenheul. Klim en klauter naar boven en suis razendsnel van de grote gorillaglijbaan weer naar beneden! Of neem een kijkje in de metershoge houten apenkop in de speeltuin bij de Apegaap!

De speeltoestellen zijn alleen toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Toezicht vanaf de kant is toegestaan voor één begeleider. 

* Apenheulgeld t.w.v. € 30,00. Dit tegoed kun je in het park besteden bij alle restaurants, bij de pop-up horecapunten in eigen beheer en bij onze souvenirshop. Extra leuk: bij betaling met het tegoed op deze pas ontvang je 10% korting op je aankopen (m.u.v. postzegels en boeken).

Ook interessant