Privacy statement

Wij gaan zorgvuldig om met privacy en privacygevoelige gegevens van onze (online) bezoekers. De informatie die we van je vragen, vragen we niet zomaar. We hebben deze informatie nodig om je beter te kunnen helpen. De persoonlijke informatie die jij ons geeft via onze website, behandelen we vertrouwelijk en volgens de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In dit privacy statement informeren wij je over de manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken, hoe je je privacyrechten kunt uitoefenen en geven we informatie over hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Welke persoonsgegevens verzamelt Apenheul?

Nieuwsbrief
Meld je je aan voor onze nieuwsbrief, dan vragen we je om je e-mailadres. Dit hebben we nodig om je per e-mail op de hoogte te brengen van nieuws, acties en aanbiedingen van Apenheul. Je kan er zelf voor kiezen om je profiel aan te vullen met een aantal persoonsgegevens. Zo kunnen wij de nieuwsbrief zo relevant mogelijk voor je maken. We vragen bijvoorbeeld of je kinderen hebt, zodat we je op de hoogte kunnen houden van kinderactiviteiten in ons park. Om je een gepersonaliseerde nieuwsbrief te sturen, hebben we je naam nodig. Jouw gegevens worden door ons verwerkt in een platform dat door een externe partij wordt beheerd. Al onze nieuwsbrieven bevatten een link waarmee je je kan afmelden. Je kan je dus op ieder moment weer uitschrijven voor de nieuwsbrief. Hierna ontvang je geen e-mails meer van ons. Je gegevens worden na maximaal 1 jaar ook verwijderd uit het platform.

Online entreekaarten
Koop je online entreekaarten en/of andere producten van Apenheul, dan vragen we om je naam en e-mailadres. Deze informatie hebben wij nodig om je de e-ticket(s) van je aankopen toe te kunnen sturen. Bij een bezoek aan Apenheul scannen we je ticket en wordt de datum van je bezoek geregistreerd. Deze data verzamelen wij voor statistische doeleinden. De kaartverkoop wordt verzorgd door Ticketcounter B.V. Je persoonsgegevens worden na maximaal 26 maanden na aankoop verwijderd door Ticketcounter.

Seizoenkaarten
Bestel je een Apenheul seizoenkaart, dan vragen we om je naam, adres, e-mailadres, geboortedatum en pasfoto. Deze gegevens gebruiken wij om je een bevestiging van je bestelling te sturen en je seizoenkaart aan te maken. Je pasfoto en geboortedatum gebruiken we om je te kunnen identificeren. Bezoek je Apenheul, dan scannen we je pas bij de kaartcontrole. Zo registreren we je bezoek. Deze data verzamelen wij voor statistische doeleinden. Geef je bij je bestelling of in je online account aan dat je ook de nieuwsbrief voor seizoenkaarthouders wilt ontvangen, dan sturen we je per e-mail regelmatig informatie en aanbiedingen voor seizoenkaarthouders toe. De seizoenkaarten worden verzorgd door Ticketcounter B.V. 

Gevonden voorwerpen
Als je iets verliest in ons park, dan bieden we via iLost de mogelijkheid om je voorwerp weer terug te vinden. Via de website van iLost wordt dan gevraagd om je naam en e-mailadres, zodat er contact met je opgenomen kan worden en wij ervoor kunnen zorgen dat je verloren item weer bij je terecht komt. Je gegevens worden verwerkt door iLost. Meer weten over de manier waarop iLost omgaat met jouw persoonsgegevens? Lees dan het privacy statement van ILost B.V.

Contactformulieren
Vul je een reserverings- of contactformulier op onze website in, dan vragen wij om een naam, e-mailadres, telefoonnummer en woonplaats van een contactpersoon. Deze gegevens gebruiken wij alleen om de aanvraag in behandeling te nemen. We bewaren uw gegevens zolang als nodig is om uw aanvraag te behandelen en/of de samenwerking duurt. We verwerken deze in een platform dat door een externe partij wordt beheerd.

Stel je apenvraag
Voor het beantwoorden van een apenvraag, vragen wij je naam en e-mailadres. Uit alle inzendingen selecteren we een aantal vragen die onze medewerkers beantwoorden. Alleen als je vraag is geselecteerd, krijg je bericht van Apenheul. Zodra het antwoord op jouw vraag op onze website staat, laten we je dit per e-mail weten. We publiceren de antwoorden op onze website in de vorm van een tekst, geluidsfragment of video. Daarbij plaatsen en bewaren we alleen je voornaam. Alle overig gegevens worden (ook als je vraag niet beantwoord is) na maximaal 1 jaar verwijderd. 

Prijsvraag spotkaart
Van deelnemers van de prijsvraag op onze apenspotkaart vragen wij een naam, adres en e-mailadres. We hebben je e-mailadres nodig om je op de hoogte te brengen of je de prijs gewonnen hebt. Je adres hebben we nodig om je de prijs toe te kunnen sturen. Heb je je aangemeld voor de nieuwsbrief, dan ontvang je deze vanaf het moment van aanmelden (zie hierboven). Je gegevens worden nergens anders voor gebruikt. Heb je je niet aangemeld voor de nieuwsbrief, dan worden je gegevens na maximaal 1 jaar verwijderd uit ons systeem.

Sollicitatie
Wanneer je reageert op een vacature bij Apenheul, verzamelen we je naam, e-mailadres, alle persoonsgegevens die je opgeeft in je CV, motivatiebrief en andere meegestuurde bestanden. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de sollicitatieprocedure. Na afloop van de wervings- en selectieperiode worden je gegevens maximaal 4 weken bewaard, tenzij je toestemming geeft aan Apenheul om je gegevens tot maximaal 1 jaar te bewaren.

Wat doet Apenheul met cookies en klikgedrag?

Klikgedrag en bezoekgegevens
Apenheul gebruikt Google Analytics. Daarmee analyseren we de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Zo kunnen we bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid van onze website verbeteren. Dit doen we uiteraard op een privacy-vriendelijke manier. Wanneer je onze website bezoekt, worden je gegevens geanonimiseerd. We kunnen je dus niet herkennen als persoon.

Cookies
Op apenheul.nl gebruiken we cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens je bezoek aan een website op bijvoorbeeld je computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan bij een later bezoek weer worden herkend door deze website. Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren te onthouden, maar ook zodat je onze website gemakkelijker kan gebruiken. Ook plaatsen we cookies om te voorkomen dat je op onze website te vaak dezelfde informatie ziet. Deze cookies zijn niet gekoppeld aan een profiel over jou.

We gebruiken verschillende soorten cookies:

  • Functionele cookies
    Functionele cookies zijn onmisbaar. Zonder deze cookies werkt onze website niet. Ze zorgen er bovendien voor dat we onze website kunnen bewerken.
  • Analytische cookies
    We gebruiken analytische cookies alleen om onze website te verbeteren. Hiermee houden we bijvoorbeeld bij hoeveel mensen onze website bezoeken. Ook meten we met deze cookies welke webpagina’s goed worden bezocht en hoe lang mensen onze website bekijken. Deze gegevens zijn volledig anoniem.
  • Social media cookies
    Ben je ingelogd op Facebook of Twitter? Dan worden er social media cookies op je apparaat geplaatst. Dit gebeurt alleen als je hiervoor expliciet toestemming geeft. De cookies van de betreffende social media-platforms (zoals Facebook en Twitter) zorgen ervoor dat alle social media-functies op onze website goed werken. Bovendien verzamelen deze cookies gegevens die we kunnen gebruiken om je op social media gerichte advertenties te laten zien. Lees de privacy statements van Facebook en Twitter om te zien wat zij doen met de persoonsgegevens die zij via deze cookies verwerken.

Voor een overzicht van alle cookies die wij plaatsen klik je hier.

Cookies verwijderen of blokkeren

Cookies blijven op je apparaat staan totdat je ze zelf verwijdert of de looptijd ervan verstreken is. Via je browser kan je cookies uitzetten. Let wel op: dit kan ervoor zorgen dat onze website minder goed of zelfs helemaal niet werkt.

Wil je niet dat er cookies op je apparaat worden bewaard? Dan kan je deze handmatig verwijderen. Wil je helemaal niet dat onze website cookies plaatst, dan kan je deze automatisch blokkeren via je browser:

Met wie deelt Apenheul je persoonsgegevens?

We verkopen jouw persoonsgegevens niet aan derden. Ook delen we jouw gegevens alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou. Bijvoorbeeld als Ticketcounter je entreekaarten moet toesturen of om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken, hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten. Zo zorgen we ervoor dat je gegevens veilig en vertrouwelijk worden verwerkt.

Hoe kun je je privacyrechten uitoefenen?

Je hebt de mogelijkheid om je persoonlijke gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Wil je dit, stuur dan een e-mail naar office@apenheul.nl. Is het door ons verstrekte overzicht niet juist? Stuur ons dan een e-mail met de vraag of we je gegevens willen wijzigen. Mocht je je gegevens willen overdragen aan derden, stuur dan een e-mail naar office@apenheul.nl. Wil je inzage in de persoonsgegevens die gekoppeld zijn aan een cookie? Stuur dan het cookie in kwestie mee.

Heb je vragen of een klacht?

Apenheul neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus. We nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Als je het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via office@apenheul.nl. Je hebt ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan hier.

Tot slot

Wij behouden ons het recht voor dit privacy statement te wijzigen. Wijzigingen publiceren we op deze website.