Kenmerken

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: klauwapen

Leefgebied: Atlantisch kustregenwoud, droge wouden van de Cerrado
Voedsel: boomsap, gom, fruit, bloemen, nectar, insecten, slakken en kleine prooidieren
Gewicht: ± 200 gram
Groepsvorm: familiegroep, meestal 2-8 dieren
Draagtijd: ± 150 dagen
Aantal jongen: 1-2 keer per jaar een tweeling
Leeftijd: ± 15 jaar

Fokprogramma: nee
Status in het wild: niet bedreigd

Leefgebied
Atlantisch kustregenwoud, droge wouden van de Cerrado.
Status in het wild
(Nog) niet bedreigd
Status in Apenheul
In Apenheul leven sinds 2015 zwartoor-oeistiti's. Ze leven samen met de rode titi's, goudenleeuwapen en manteltamarins.
Leuk weetje
Zwartoor-oeistiti’s leven in familiegroepjes van 2 tot soms wel 20 individuen. De moeder is de enige in de groep die twee keer per jaar een tweeling krijgt.