Kenmerken

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: grijpstaartapen

Leefgebied: tropisch regenwoud, loofbos
Voedsel: bladeren, vruchten, bloemen
Gewicht: man 7 kg; vrouw 4,5 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 4-15 dieren
Draagtijd: 170 dagen
Aantal jongen: 1 jong per 2 jaar
Leeftijd: 15-25 jaar

Fokprogramma: ESB
Status in het wild: niet bedreigd

Leefgebied
Regenwouden en loofbossen in Zuid-Amerika
Status in de natuur
(Nog) niet bedreigd
Status in Apenheul
Hoewel zwarte brulapen in het wild vooral in de ochtendschemering roepen, laten ze hun brul in Apenheul vaak tussen 10.00 uur en 12.00 uur horen.
Leuk weetje
Zwarte brulapen zijn erg lui. Ongeveer 70% van hun tijd brengen ze slapend of rustend door. Dat komt omdat ze voornamelijk energie-arm voedsel eten. Zoals bladeren.