Kenmerken

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: grijpstaartapen

Leefgebied: tropisch regenwoud, loofbos
Voedsel: bladeren, vruchten, bloemen
Gewicht: man 7 kg; vrouw 5 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 4-16 dieren
Draagtijd: 190 dagen
Aantal jongen: 1 jongen per 2 jaar
Leeftijd: 15-25 jaar

Fokprogramma: nee
Status in het wild: niet bedreigd

Leefgebied
Regenwouden en loofbossen in Zuid-Amerika
Status in de natuur
(Nog) niet bedreigd
Status in Apenheul
In Apenheul leeft op het Apenboompad een groepje rode brulapen. Het zijn prachtige dieren vanwege hun mooie roodoranje vacht.
Leuk weetje
In het wild leven rode brulapen in groepjes van 4 tot 18 dieren. Als er meerdere mannen in een groep leven, is er altijd één man de baas. Deze alfa-man is vaak groter dan de anderen en heeft het exclusieve recht om te paren met de vrouwtjes.