Kenmerken

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: klauwapen

Leefgebied: tropisch regenwoud
Voedsel: gom, insecten, vruchten
Gewicht: vrouw 125 gram; man 110 gram
Groepsvorm: familiegroep, 2-9 dieren
Draagtijd: 142 dagen
Aantal jongen: 2 jongen per half jaar
Leeftijd: 10-12 jaar

Fokprogramma: nee
Status in het wild: niet bedreigd

Leefgebied
Regenwouden in Peru, Bolivia, Ecuador en Brazilië
Status in de natuur
Niet bedreigd
Status in Apenheul
In Apenheul hebben we een koppeltje pygmee-oeistiti’s. Je kunt ze zien op het Apenboompad.
Leuk weetje
Pygmee-oeistiti’s zijn één van de kleinste apen die er bestaan (± 120 gram). Dat is ongeveer 1.600 keer zo klein als een gorillaman.