Kenmerken

Familie: apen van de Oude Wereld
Geslachtsgroep: meerkatachtigen

Leefgebied: savanne, laaglandbos
Voedsel: vruchten, blad, bloemen, insecten
Gewicht: man 7 kg; vrouw 5 kg
Groepsvorm: 1 man met meerdere vrouwen
Draagtijd: 180 dagen
Aantal jongen: 1 jong per 2 jaar
Leeftijd: 15 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: kwetsbaar

Leefgebied
Savanne, laaglandbossen, hoger gelegen bossen
Status in de natuur
Kwetsbaar
Status in Apenheul
In Apenheul zijn er sinds juni 2012 L’Hoest meerkatten te bewonderen op het grote gorilla-eiland. Er woont momenteel een koppeltje, Moto en Moyo.
Leuk weetje
L’Hoest meerkatten zijn niet kieskeurig wat betreft hun dieet; o.a. vruchten, bladeren, zaden, insecten, kleine dieren. Ook doen ze weleens ‘boodschappen’ op het platteland. Hierdoor zijn bepaald niet populair bij de lokale boeren.