Kenmerken

Familie: halfapen
Geslachtsgroep: lemuren

Leefgebied: drogere loofbossen
Voedsel: bladeren, bloemen, schors, vruchten
Gewicht: 3,5 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 2-12 dieren
Draagtijd: 150 dagen
Aantal jongen: 1 jong om de 2-3 jaar
Leeftijd: 20 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: bedreigd

Leefgebied
Regenwouden op West-Madagaskar
Status in de natuur
Bedreigd
Status in Apenheul
Kroonsifaka’s zijn (net als maki’s) halfapen. Het zijn vriendelijke dieren, maar ze lopen niet los in Apenheul. Ze kunnen namelijk zo enorm ver springen, dat ze makkelijk zouden kunnen ontsnappen.
Leuk weetje
De vruchtbare periode van sifaka’s is zo kort dat je nauwelijks van een paarseizoen kunt spreken. Na een halve dag, of hooguit anderhalve dag, is het alweer voorbij. Daardoor planten sifaka’s zich ook moeilijk voort in dierentuinen.