Kenmerken

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: klauwapen

Leefgebied: laaglandbos
Voedsel: vruchten, bloemen, nectar, insecten
Gewicht: 450 gram
Groepsvorm: familiegroep, 3-7 dieren
Draagtijd: 140 dagen
Aantal jongen: 2 jongen per half jaar
Leeftijd: 15-20 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: niet bedreigd

Leefgebied
Regenwouden in delen van Brazilië, Peru en Bolivia
Status in de natuur
(Nog) niet bedreigd
Status in Apenheul
Keizertamarins leven bij het Apenboompad en hebben het daar prima naar hun zin!
Leuk weetje
Zowel de mannen als de vrouwen hebben een mooie, grote snor. Zelfs pasgeboren keizertamarins hebben al een klein snorretje. Door deze snor worden ze ook wel keizersnorrebaardtamarin genoemd, naar de snor van de bekende Duitse keizer Wilhelm.