Kenmerken

Familie: halfapen
Geslachtsgroep: lemuren

Leefgebied: papyrusveld
Voedsel: papyrus, gras, zaden, vruchten
Gewicht: 1 tot 1,5 kg
Groepsvorm: familiegroep
Draagtijd: 140 dagen
Aantal jongen: 1-2 jongen per jaar
Leeftijd: 12 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: kritiek bedreigd

Leefgebied
In de papyrusvelden rond het Alaotrameer op Madagaskar.
Status in de natuur
Ernstig bedreigd, minder dan 2.500
Status in Apenheul
Alaotra bamboemaki’s zijn niet alleen in het wild zeldzaam, maar ook in dierentuinen. Sinds 2006 zijn er Alaotra bamboemaki’s te zien in Apenheul en inmiddels hebben ze al voor meerdere nakomelingen gezorgd.
Leuk weetje
Ondanks hun naam doet vermoeden, eten Alaotra bamboemaki’s in de natuur geen bamboe, maar papyrus. Er groeit geen bamboe in hun leefgebied.